Miten löydät yrityksellesi sopivat toimitilat?

Miten löydät yrityksellesi sopivat toimitilat?

3 March 2021
 Kategoriat: Real Estate, Blog


Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, kuinka monta huomioon otettavaa asiaa toimitilojen tai liiketilojen vuokraamisessa on? Itse en ollut tätä koskaan ajatellut ennen kuin päädyin tähän tilanteeseen uuden yritykseni kautta. Toimitilat voi etsiä itsekin, mutta minä koin ammattilaisen avun ensiarvoisen tärkeäksi tässä prosessissa. Kiinteistönvälittäjän avulla säästin paljon aikaa ja säästyin monilta päänsäryiltä. Tänään haluan kertoa sinulle, mitä olen oppinut sopivien liiketilojen etsimisestä.

Valitse juuri sinulle sopiva tila

Sopivien tilojen etsimiselle kannattaa varata paljon aikaa. Yleensä siihen tarvitaan useampi kuukausi. On parempi muuttaa kerralla hyvin harkittuun tilaan, kuin vaihtaa tilaa koko ajan. Pysymällä samassa paikassa luot luotettavaa ja ammattimaista kuvaa yrityksellesi. Asiakkaat voivat luottaa siihen, että tietävät missä liikkeesi tai toimistosi sijaitsee.

Tilan tulee olla paitsi sopivan kokoinen, myös budjettiisi sopiva. Sen täytyy sijaita sellaisessa paikassa, jossa asiakkaasi haluavat asioida. Mieti siis asiakaskuntasi tarpeita – tulevatko he paikalle autolla, kävellen vai julkisilla kulkuvälineillä? Miten he löytävät yrityksesi? Tarvitsetko uusia asiakkaita ohikulkijoista, vai löytävätkö asiakkaasi paikalle muilla keinoin?

Toimitilojen tulee toki myös heijastaa yrityksesi yrityskuvaa. Esimerkiksi päivänvalolla on hyvin suuri merkitys tilojen ulkonäköön, kuten myös sen muulla rakennustyylillä. Tilan tulisi olla hyvässä kunnossa, sillä kukaan ei halua astua homeiseen, pölyiseen ja likaiseen tilaan. Liiketila kannattaa vuokrata niin valmiina kuin mahdollista, jotta itse vältyt tekemästä suurempaa remonttia.

Ennen kuin lähdet etsimään tilaa, on sinun oltava hyvin perillä siitä, mitä vähimmäisvaatimuksia sinulla on. Näin säästyt itsellesi sopimattomien tilojen katselulta ja ajan tuhlaamiselta.

Hajauta etsintä eri kanaviin

Jotta löydät unelmiesi toimitilat mahdollisimman nopeasti, kannattaa etsintää hajauttaa. Kuten jo sanoinkin, suosittelen ehdottomasti ammattilaisen palkkaamista tehtävään, mutta sen lisäksi kysely omissa kanavissa, esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, ja erilaisten ilmoitusten levittäminen voi nopeuttaa prosessia. Ehkä ystäväsi on huomannut tyhjän tilan kotikadullaan tai ilmoitukseesi törmäävä koiranulkoiluttaja on juuri aikeissa vuokrata omansa eteenpäin.

Ammattilaisilla on usein tiedossa sellaisia kohteita, jotka eivät ole vielä julkisesti vapaana erilaisissa portaaleissa. Näin voit päästä käsiksi sopivaan tilaan ennen kuin kilpailijasi näkevät sen. Asiantuntija osaa auttaa sinua myös realistisen budjetin asettamisessa sekä neuvoa siinä mitä kaikkea liiketilaa vuokratessa kannattaa ottaa huomioon. Espoossa toimii esimerkiksi Concept & Contact Oy.