Säännöllinen toimistosiivous helpottaa yrityksen arkea

Säännöllinen toimistosiivous helpottaa yrityksen arkea

28 April 2021
 Kategoriat: , Blog


Tervetuloa blogikirjoitukseni pariin. Aiheenani on tällä kertaa toimistosiivous. Jokainen meistä on joskus varmastikin siivonnut, ja suurin osa meistä siivoaa tai järjestelee kotiaan päivittäin jossakin määrin. Joillekin on erityisen tärkeää se, että koti sekä työympäristömme kiiltää puhtautta, kun taas toiselle pieni sotku voi jopa lisätä viihtyvyyttä. Standardimme sen suhteen mitä pidämme siistinä voi siis vaihdella suurestikin. Siivoustottumuksemme eroaa usein myös sen suhteen, tykkäämmekö siivota usein ja vähemmän vai suosimmeko ehkä harvempia, mutta perusteellisempia siivouksia. Monella on myös tapana hoitaa isompi siivousurakka esimerkiksi joulun alla sekä keväisin. Kesällä taas siivous saattaa monesti jäädä vähemmälle kun vietetään aikaa enemmän ulkona kuin sisätiloissa.

Kotimme lisäksi vietämme toki paljon aikaa myös työpaikallamme. Esimerkiksi toimistotyössä suurin osa siivoustöistä liittyy pölyjen pyyhkimiseen sekä tilan yleiseen ylläpitoon. Siisti ympäristö ei lisää pelkästään työntekijän viihtyvyyttä vaan voi vaikuttaa myös terveyteen. Pölyn jatkuva hengittäminen, tai vaikkapa läikkyneen juomalasin sisällöstä syntynyt kosteusvaurio voi pahimmassa tapauksessa johtaa erilaisiin hengitystievaikeuksiin. Osa meistä on herkempiä kuin toiset, joten meidän tulee ottaa huomioon jokainen tilassa työskentelevä ihminen. Myös esimerkiksi säännöllinen tuuletus ja ilmanvaihtokanavien tarkastaminen pitää huolen siitä, että tilan sisäilma pysyy kunnossa.

Koska työntekijät ovat usein kiireisiä omien työtehtäviensä kanssa, useimmat työpaikat päätyvät ratkaisuun, jossa toimistosiivous ulkoistetaan siihen perehtyneelle yritykselle. Ammattilainen, kuten MTB-Siivouspalvelu Oy osaa ripeästi laittaa paikat kuntoon niin, että työntekijöiden on mukavampi keskittyä heidän omiin tehtäviinsä. Siivoojan tehtäviin kuuluu useimmiten esimerkiksi pölyjen pyyhkiminen, saniteettitilojen siivous, lattioiden pesu sekä imurointi. Jos toimistolla on keittiö, myös sen siivoaminen voi kuulua siivoojan tehtäviin. Monesti kuitenkin työntekijät hoitavat jokapäiväiset askareet, kuten esimerkiksi tiskikoneen täytön ja tyhjennyksen sekä jääkaapin siisteydestä huolehtimisen. Monessa yrityksessä ei ole tarvetta jokapäiväiseen siivoukseen vaan siivooja voi käydä vaikkapa pari kertaa viikossa. Lisäksi siivoustyöt hoidetaan useimmiten toimistoaikojen ulkopuolella. Näin pidetään huolta siitä, että työntekijät saavat keskittyä työn tekoon työajalla.

Omalle yritykselle sopivia palveluita voi etsiä esimerkiksi netin kautta. Lisäksi voi olla hyvä tiedustella muiden kokemuksia eri siivousalan yrityksistä. Kyseessä on tärkeä asia, jonka suhteen ei kannata tehdä hätiköityjä ratkaisuja.